Van Leeuwarden naar Maastricht

Momenteel eindelijk mijn slaap gehad. Bij jullie is het nu 1.40, hier is het 9.40. Over 20 minuten vertrekt mijn bus naar het evenement toe en teams beginnen langzaamaan het hotel binnen te druppelen.

Gisteren ontmoette ik ‘big Leo’ op het vliegveld van Seoul. Hij stuurde me richting de trein en zei doodleuk dat ik nog 2 uur moest wachten en daarna nog 3 en een half uur moest trein reizen. Mijn totaal is hierdoor 16 uur reistijd plus 7 uur wachten. Een hele trip dus, maar ik ben hier eindelijk. Qua slaap: uurtje vliegtuig, uurtje trein en uurtje hotel. Er is wel veel goed gemaakt.

De treinreis was leuk! Beetje alsof je van Leeuwarden naar Maastricht gaat geografisch gezien. Veel gezien, maar was ook zodanig moe dat ik m’n ogen op een gegeven moment maar gesloten heb.

Nadat ik de Koreaan miste die me ophaalde in Busan moest ik hem zoeken. De andere Koreaan liet via Wechat weten dat ik naar een koffieplek moest zoeken ennn gevonden! Op naar het hotel!

Daar buurman Stanley even gedag gezegd, had ik toch alweer anderhalf jaar niet gezien. Markus uit Finland heeft z’n transfer vlucht gemist en is nu vast kapot chagrijnig, Meysam uit Iran arriveert vanavond.

Stanley en ik hebben vrienden gemaakt net) met Chong Zan, een Koreaanse scheidsrechter die ons meteen trakteerde op bier en kip. Kip met een semipittige saus en creamy bier. Smaakte goed! En was onwijs gezellig.

Daarvoor heb ik met Stanley en Koreaanse Jimmy gegeten bij een restaurantje achter het hotel. Spicy beef met noedels. Ik was vergeten hoe asociaal die Aziaten slurpen en ik heb dan ook erg lol gehad. Ik met m’n vork die slierten draaien alsof het spaghetti is, zij slurpen als een beest. Maakt niet uit, mij boeit weinig. Kan ik tenminste zonder pardon als het moet een keer een goede scheet knallen.

Gezellig gegeten, gedronken en gechilled dus. Nu tijd om eens wat voor hun evenement te doen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s